Økologiske spirer, Basilikum, frø
Økologiske spirer, Basilikum, frø
Ocimum basilicum
Buzzy® Organic Sprouting
Basilikumspirer smager dejligt som basilikum, og så er de lette at få til at spire. De bruges til bl.a. pasta, nudler, salater, i pesto, til lam, kalv og kylling. Tilsæt spirerne til allersidst - lige inden servering.
Instruktioner:
At dyrke din egen lille spirehave er en sjov og spændende proces. Du vil komme ind i en rutine, når du har gjort det et par gange. Husk at spiringen sker i forskellig hastighed under forskellige temperaturer. Jo varmere det er, desto hurtigere vil de spire. Disse frø vil være klar efter ca. 14 dage.
Her er, hvad du skal bruge:
Spirebakke. Hvis du ikke har en sådan, kan du bruge et stort glas på ca. 1 liter.
Gaze og elastik
2 spiseskefulde økologiske basilikum-frø
Kogt vand
Vat
Placer vattet og derpå frøene i din valgte beholder og dæk det med nogle cm lunkent, kogt vand. Hvis du bruger et glas, så læg et par lag gaze henover og sæt en stram elastik omkring, så du nemt kan dræne vandet fra. Lad dem trække natten over på et lunt, mørkt sted. Efter ca. 8 til 10 timer dræner du vandet fra.
Skyl frøene med vandhanevand 2 til 3 gange om dagen i 4 til 5 dage. Dræn vandet fra efter hvert skylning. Vattet holder på fugtigheden, så de små spirer ikke tørrer ud. Anbring beholderen på et lunt, mørkt sted i denne periode. Sørg for at dræne alt vandet efter hver skylning for at forhindre at spirerne bliver dårlige.
Efter ca. 14 dage, er de klar til spisning. Sørg for at huske skylningen, da spirerne hurtigt tørrer ud i varme og tørre omgivelser. Spis spirerne med det samme eller opbevar dem op til 4-5 dage i køleskab.
Posen indeholder: ca. 15 gram frø
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.