FÅ GRATIS FRØ MED I ORDREN * SÅ LÆNGE LAGER HAVES * LÆS MERE HER!!! 

VI HOLDER SOMMERFERIE FRA 22. juni - 14. juli

Du kan sagtens bestille i webshoppen, men vi sender ikke varer ud i denne periode og der bliver ikke besvaret mail og telefon.
Pengene trækkes naturligvis først ved afsendelse, og er blot reserveret på dit kort/MobilePay imens.
Du må påregne ekstra leveringstid efter ferien, da vi forventer STOR travlhed.
Skal du have byttet/returneret noget, så bestiller du en returseddel på webshoppen, og din returnering vil blive behandlet efter 14. juli.

Sidste udkald for bestilling!
Sidste udkald for at bestille inden ferien er d. 20. juni

Hav en fantastisk sommer :-)

Hilsen Bitten, Rikke, Jonas, Sebastian og Bo

 Bladselleri, Golden self blanching, frø

12,95 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Bladselleri, Golden self blanching, frø

Apium graveolens L.

Horti Tops frø

År 1886 - heirloom

Bladselleri, Golden self blanching er en af de bedste sorter på markedet med stængler af god kvalitet. Stænglerne er tykke og tunge og uden strenge. Golden self blanching er sygdomsresistent. Bladselleri er en toårig, der generelt dyrkes som en etårig. 

Golden self blanching bliver kun 40 til 60 cm, og derfor er denne dværgsort ideel til mindre haver, og en kort række kan presses ind i næsten enhver have.

I modsætning til traditionel bladselleri, der kræver jordforbindelse for at producere blege stængler, producerer denne naturligt lyse stilke med en dejlig, knasende tekstur og mild smag, og hvis der gives lidt skygge for solen, vil saftigheden og den delikate smag udvikle sig endnu bedre. Vil du gøre stænglerne endnu lysere kan du, en uge til 10 dage før høst, samle stilkene og vikle mørkt karton eller lign. om bundtet og samle det med en snor. Det er ikke nødvendigt at dække bladene. Denne fremgangsmåde vil give stænglerne en endnu mildere smag.

Såning: Sellerifrø er berygtet for sin langsomme spiring, og hvis jorden er for varm, kan det være, at de slet ikke spirer. Så indendørs med en jordtemperatur på 21°C for at opnå det bedste resultat. Frøene kræver lys for at spire. Når planterne har 5-6 blade, skal de hærdes, inden de kan sættes ud på deres permanente voksested. Du kan også så direkte på friland, når nattefrosten er ovre.

Sådybde: Trykkes let fast ovenpå jorden, som holdes fugtig under spiringen.

Planteafstand: 30 cm mellem planterne, 35 cm mellem rækkerne

Dyrkning: Bladselleri kræver dyb og veldrænet jord med masser af organisk materiale og en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5.  Selleri er en meget tørstig plante og skal have en stor og vedvarende forsyning af vand. Gødskning midt i sæsonen. Vær på udkig efter nøgensnegle og sæt sneglefælder ud, hvis de bliver et problem.  

Høst: Ca. 5,5 mdr. efter såning og løbende.

Indhold: 1 g

Anbefalede naboplanter: Specielt spinat og tomat, men også buskbønne, kål, blomkål, dild, porre, kamille, knudekål

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud