Blomsterkarse, klatrende, enkeltblomst, mix, frø

10,50 DKK
+evt. fragt
Lager: Ikke på lager

Beskrivelse

Blomsterkarse, klatrende, enkeltblomst, mix, frø

Tropaeolum majus

Horti Tops® frø

Nasturtium / Blomsterkarse / Tropaeolum / Tallerkensmækker / Landløber / Kapucinerkarse - kært barn har mange navne og denne hedder Single Flowered.

Denne klatrende Blomsterkarse vandrer 3 meter og mere. Store, duftende, enkelte blomster i et smukt mix af gyldne farver. Du kan opmuntre den til at klatre ved at binde den fast på det, den skal klatre på. Prøv dem også i hængende kurve eller ovenpå en stenmur, hvor den kan lave en kaskade af blade og blomster udover.

Bladene og blomsterne kan spises, og de umodne frø kan syltes til en kapers-agtig ting. Blomsterne giver en smuk visuel kontrast til salater og fancy drinks.

Denne plante er velegnet til børn, da den er nem at dyrke og de kommer til at kunne se flotte resultater - prøv f.eks. at plant den op ad legehuset eller gyngestativet.

Såning: Så disse frø for hurtigt at fylde et stort område. For at få god spiring kan frøet ligge i stuevarmt vand et døgn inden såning. Frøene kan sås direkte på sit blivende sted fra maj til tidlig sommer eller du kan forspire dem indendørs fra marts og sætte dem ud i maj. Gød ikke jorden, da de er meget lidt krævende. Vi har selv fået dækket mange kvm på en gammel ridebane, som stort set kun består af vasket sand, og de kom fint op og satte masser af blomster uden gødning. Alle Nasturtiumer har tendens til selvsåning, men de er nemme at kontrollere og fjerne, hvis man vil.

Sådybde:  2 cm dækket med fint jord. Hold dem fugtige under spiringen. 

Spiringstid: Ca. 10-14 dage

Planteafstand: 20 cm mellem planterne, 70 cm mellem rækkerne. 

Dyrkning: Sol - halvskygge. 

Blomstring: Slut juli-oktober - længere, hvis det er lunt. Bladene bliver der tit, helt til frosten tager dem.

Størrelse: 3 meter +

Tips: Ved dyrkning af blomsterkarse i drivhuset kan man muligvis undgå angreb af mellus på f.eks. tomater. Man skal dog være obs på, at planten bliver ret lang. I køkkenhaven tiltrækker blomsterkarse sorte bladlus, så grøntsagerne går fri. Blomsterkarse er også velbesøgt af andre insekter, til glæde for hele havens økologi. 

Indhold: 3 g, som rækker til ca. 5 m2

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud