BOG: SPISELIGE SVAMPE, 2. udg., af Peter Nielsen
Det er dejligt at gå en tur i naturen og spændende at indsamle de svampe, der kan spises.
De er dog ikke nemme at kende fra hinanden og da kun et lille antal af alle de svampe, man finder i naturen, er værd at spise, er det vigtigt at lære dem at kende.
I denne lille bog bringes vellignende tegninger af de bedste og vigtigste spisesvampe samt deres evt. giftige dobbeltgængere, så man ikke får den forkerte med hjem i kurven.
Her er også gode opskrifter på en række delikate svamperetter.
Her i bogens 2. udgave er informationerne om, hvad man skal passe på, når man indsamler og tilbereder svampe blevet opdateret. Navne er desuden tilpasset det officielle Svampeatlas.
Forfatter og tegner Peter Nielsen har haft sin gang i naturen hele sit liv.
Her i bogen har han tegnet og beskrevet de bedste og sikreste spisesvampe i den danske natur.
- Bær - sund superfood
- Duftende planter - med opskrifter på cremer, salver, badesalt mv.
- Havens krydderurter
- Kryddersnaps - velsmag på flasker
- Lavendel - duftende, smuk og velsmagende
- Mynte - et frisk pust
- Naturens spiselige frugter
- Roser - hårdføre skønheder
- Smagen af honning
- Spiselige blomster - øjenfryd og velsmag
- Mit grønne apotek - naturens lægeurter
- Spiselige vilde planter
- Æbler - sorter der smager
- Vilde bier og biplanter
- Sommerfugle og blomster