FERIELUKKET

 

Vi holder ferielukket fra 15.-25.oktober

 

Du kan sagtens bestille i webshoppen, men i denne periode
bliver der ikke besvaret mails og sendt varer ud.
Pengene trækkes naturligvis først, når varen sendes efter ferien.

Skal du have byttet/returneret noget, så send blot en mail herom sammen med ordrenummer, så vender vi tilbage til dig i uge 43.

 

Hav et fantastisk efterår :-)


Morgenfrue, Ager-, frø

9,95 DKK
+evt. fragt
Lager: Ikke på lager

Beskrivelse

Morgenfrue, Ager-, frø

Calendula arvensis

Horti Tops frø

På engelsk Marigold.

Agermorgenfrue er en enårig plante og en af vores mest almindelige sommerblomster, som giver farve og glæde til haven med sine stærktfarvede orange eller gule blomster. Sommerfugle er meget glade for de mere flade Morgenfruer, som denne, hvor den nemmere kan komme til nektaren. Den tiltrækker dog også masser af andre insekter.

Morgenfrue bruges også i køkkenhaven som insektplante, der skal tiltrække nyttige insekter, som f.eks. svirrefluer. Desuden kan du bruge dens orange/gule blomsterblade som smukt pynt på maden, i salaten og i te.

Morgenfrue, både blomster og blade, har været brugt medicinsk og anses bl.a. for at være betændelseshæmmende, vanddrivende, blodrensende og meget andet. Blomsterbladene bruges ofte til kosmetik, bl.a. i cremer.

Såning: Så fra tidlig forår til tidlig sommer i rækker eller spredt.

Sådybde:  1 cm dækket med fint jord. Hold dem fugtige under spiringen.

Spiringstid: Ca. 14 dage

Planteafstand: 5 cm mellem planterne, 20 cm mellem rækkerne. Du kan godt forspire dem, men de er egentlig nemmest bare at så direkte på stedet.

Dyrkning: Sol - halvskygge. Den får dog flest blomster i fuld sol. Skal ikke gødes for meget, da den så får flere grønne blade end blomster.

Blomstring: Ca. 84 dage efter såning. Planten angribes i sensommeren ofte af meldug. Hvis den skæres ned sidst på sommeren, kommer den med nye skud og en ny blomstring. Den ødelægges ikke af let nattefrost, og kan derfor i milde vintre ofte stå med nogle få, ofte lidt små blomster, hvor de gule/orange blomster lyser op i den mørke november- og decemberhave.

Størrelse: 30-50 cm høj

Indhold: 2 g

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Tilbud