FÅ GRATIS FRØ MED I ORDREN * SÅ LÆNGE LAGER HAVES * LÆS MERE HER!!! 

VI HOLDER SOMMERFERIE FRA 22. juni - 14. juli

Du kan sagtens bestille i webshoppen, men vi sender ikke varer ud i denne periode og der bliver ikke besvaret mail og telefon.
Pengene trækkes naturligvis først ved afsendelse, og er blot reserveret på dit kort/MobilePay imens.
Du må påregne ekstra leveringstid efter ferien, da vi forventer STOR travlhed.
Skal du have byttet/returneret noget, så bestiller du en returseddel på webshoppen, og din returnering vil blive behandlet efter 14. juli.

Sidste udkald for bestilling!
Sidste udkald for at bestille inden ferien er d. 20. juni

Hav en fantastisk sommer :-)

Hilsen Bitten, Rikke, Jonas, Sebastian og Bo

 Morgenfrue, Have-, Pacific Beauty Double Mix, frø

10,50 DKK
+evt. fragt
Lager: Ikke på lager

Beskrivelse

Morgenfrue, Have-, Pacific Beauty Double Mix, frø

Calendula officinalis

Horti Tops frø

På engelsk Marigold.

Mix af Morgenfrue med fyldte blomster i nuancer af gult, abrikos og orange. Velegnet til snit. Morgenfrue er en enårig plante og en af vores mest almindelige sommerblomster, som giver farve og glæde til haven med sine stærktfarvede orange eller gule blomster. Sommerfugle er meget glade for de mere flade Morgenfruer, som denne, hvor den nemmere kan komme til nektaren. Den tiltrækker dog også masser af andre insekter.

Morgenfrue bruges også i køkkenhaven som insektplante, der skal tiltrække nyttige insekter, som f.eks. svirrefluer. Desuden kan du bruge dens orange/gule blomsterblade som smukt pynt på maden, i salaten og i te.

Morgenfrue, både blomster og blade, har været brugt medicinsk og anses bl.a. for at være betændelseshæmmende, vanddrivende, blodrensende og meget andet. Blomsterbladene bruges ofte til kosmetik, bl.a. i cremer.

Såning: Så fra tidlig forår til tidlig sommer i rækker eller spredt. Kan også sås om efteråret for tidlig blomstring næste år.

Sådybde:  1 cm dækket med fint jord. Hold dem fugtige under spiringen.

Spiringstid: Ca. 14 dage

Planteafstand: 35 cm mellem planterne, 20 cm mellem rækkerne. Du kan godt forspire dem, men de er egentlig nemmest bare at så direkte på stedet.

Dyrkning: Sol - halvskygge. Morgenfrue får dog flest blomster i fuld sol. Skal ikke gødes for meget, da den så får flere grønne blade end blomster. Planten kan vendes ned som grøngødskning til efteråret.

Blomstring: Ca. 84 dage efter såning. Planten angribes i sensommeren ofte af meldug. Hvis den skæres ned sidst på sommeren, kommer den med nye skud og en ny blomstring. Den ødelægges ikke af let nattefrost, og kan derfor i milde vintre ofte stå med nogle få, ofte lidt små blomster, hvor de gule/orange blomster lyser op i den mørke november- og decemberhave.

Størrelse: Ca. 60 cm høj

Indhold: 2 g

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud