Almindelig Honningurt, 1 kg, frø

250,00 DKK
+evt. fragt
Lager: Kun få stk. tilbage

Beskrivelse

Almindelig Honningurt, frø

Phacelia tenacetifolia

Almindelig Honningurt - eller blot Honningurt tiltrækker masser af de gode, flyvende insekter, som vi gerne vil have, med sin søde honningduft, der spreder sig omkring planten. Den har en høj nektar- og pollenværdi for bier, og tiltrækker sommerfugle og svirrefluer, hvis larver spiser bladlus og andre skadedyr. 

Honningurt er derfor ikke bare fantastisk smuk at se på, men yderst nyttigt i både køkkenhaven og blomsterhaven. Det er også en kvælstofsamlende plante, som er med til at forbedre jorden betydeligt. Du kan bruge den som grøngødningsplante og grave den ned i jorden, når blomstringen er slut - det vil forbedre jordens kvalitet.

Posen indeholder kun frø. Bland dem gerne med sand ell. lign i en skål, f.eks. 1 dele frø til 5 dele sand, derved er det lettere at udså frøblandingen jævnt over stykket.

Det er en god idé først at inddele arealet i f.eks. 10 lige store dele og samtidig dele frøene i 10 dele. Så kan man sikre sig mod at få sået alle frøene, inden man er færdig med hele området.

Efter såning kan jorden rives, så der er god kontakt med jord og frø.

Såning: April-juni

Sådybde: 1/4 cm dækket med fint jord. Hold dem fugtige under spiringen.

Planteafstand: 10 cm mellem planterne, 15 cm mellem rækkerne.

Dyrkning: Sol - halvskygge

Blomstring: Ca. fra juni/juli og til frosten tager den.

Størrelse: Ca. 50-90 cm høj

Indhold: 1 kg, der rækker til ca. 1000 kvm

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud