Økologisk Sukkerært, Norli, frø
NL-BIO-01 * EU/Ikke-EU-jordbrug * Skal kontrolnummer 014218
Den flotte, økologiske frøpose er lavet af affaldsmateriale fra tomatplanter og genbrugt FSC-papir
Økologisk Sukkerært, Norli, frø
-
Pisum sativum
Buzzy® Organic
Sukkerærten Norli, som er en forbedret udgave af den ældre "de Grace", er en lavtvoksende sort på ca. 50 cm, som yder lækre, søde og sprøde bælge. Den har flade bælge med små, lækre ærter. Man spiser hele Mangetout-ærtebælgen med ærter i. Træk evt. stilk og streng af først. Norli har god sygdomsresistens.
Såning: Ærter kræver ingen forudgående behandling, men du kan lægge dem i lunkent vand i 24 timer for at fremskynde spiring. Du kan også lade dem stå i vand i længere tid (3-4 dage), indtil du ser en rod på 1 cm fra ærten, hvorefter du virkelig skal så dem hurtigt. Høst vil blive ca. en uge tidligere, hvis du gør dette. Husk at skifte vandet et par gange om dagen, da det ellers vil rådne.
Du kan forspire Norli (og dermed ødelægge fuglernes chance for at stjæle dine spirer) ved at starte dem indendørs. Så 1 ært pr. potte i marts i en maks. dybde på 3 cm. Tryk jorden fast og spray med vand. Lad potterne stå lyst ved stuetemperatur. Hvis de truer med at vokse sig for store, før de kan kan komme udendørs, så stil dem på et køligere sted. Lad dem ikke tørre ud. Tillad tilstrækkelig plads mellem planterne, så bladene ikke rører hinanden. De kan gå udendørs når nattefrosten helt sikkert er væk ved først at blive hærdet (udendørs i skyggen, en time længere hver dag i 5 dage).
Frøene kan også sås direkte på sit blivende sted fra midt april til midt maj. Løsn først jorden i et spadestiks dybde, så de rigtig kan få fat. Norli behøver ikke støtte.
Sådybde: 2-3 cm dækket med fint jord.
Planteafstand: 3-5 cm mellem planterne og 60 cm mellem rækkerne
Dyrkning: Fuld sol. Ærter foretrækker en muldrig jord eller sandmuld og en pH-
Høst: juni-juli
Indhold: Ca. 20 g, som rækker til ca. 2 m2