Økologiske Solsikkespirer, frø
NL-BIO-01 * EU/Ikke-EU-jordbrug * Skal kontrolnummer 014218
Økologiske Solsikkespirer, frø
Helianthus annuus
Buzzy® Organic Sprouting
At dyrke din egen lille spirehave er en sjov og spændende proces. Solsikkespirer har en naturlig sød og god smag med et fremragende særpræg. Solsikkespirerne har en lækker nøddesmag af friske solsikkekerner, og er fantastiske i salater, som garniture eller i smoothies. Solsikkespirer er rige på mineraler; kalcium, fosfor, kalium, jern, magnesium, zink og selen. Derudover er de også rige på vitamin A, B, C, D og E
Læg frøene i blød i vand 8-12 timer inden dyrkning. Solsikkespirer dyrkes i ca. 5 dage, hvorunder de skylles 2 gange dagligt. Spirerne er klar til brug, når spiren folder de første blade ud.
Her er, hvad du skal bruge:
Spirebakke. Hvis du ikke har en sådan, kan du bruge et stort glas på ca. 1 liter.
Gaze og elastik
Økologiske solsikkespire-frø
Kogt vand
Placer frøene i din valgte beholder og dæk dem med nogle cm lunkent, kogt vand. Hvis du bruger et glas, så læg et par lag gaze henover og sæt en stram elastik omkring, så du nemt kan dræne vandet fra. Lad dem trække natten over på et lunt, mørkt sted. Efter ca. 8 til 10 timer dræner du vandet fra.
Skyl frøene med vandhanevand 2 gange om dagen i ca. 5 dage. Dræn vandet fra efter hver skylning og læg evt. beholderen ned, så frøene får så stor en overflade, som muligt. Sørg for at dræne alt vandet efter hver skylning for at forhindre at spirerne bliver dårlige.
Spirerne er klar til spisning når de har dannet blade efter ca. 5 dage. Sørg for at huske skylningen, da spirerne hurtigt tørrer ud i varme omgivelser. Spis spirerne med det samme eller opbevar dem 4-5 dage i køleskab.
Posen indeholder: ca. 30g
Kan indeholde spor af allergener.