Blomsterkarse, lav, Black Velvet, frø

19,50 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Blomsterkarse, lav, Black Velvet, frø

Tropaeolum majus nanum

Horti Tops frø

Nasturtium / Blomsterkarse / Tropaeolum / Tallerkensmækker / Landløber / Kapucinerkarse - kært barn har mange navne og denne hedder Black Velvet.

Denne sort har dramatiske, mørkt fløjlsrøde blomster med et gyldent centrum og en fin kompakt voksemåde. Prøv dem også i hængeampler, krukker eller altankasser.

Bladene og blomsterne kan spises, og de umodne frø kan syltes til en kapers-agtig ting eller saltes. Blomsterne giver en smuk visuel kontrast til salater og fancy drinks.

Denne plante er velegnet til børn, da den er nem at dyrke og de kommer til at kunne se flotte resultater.

Såning: For at få god spiring kan frøet ligge i tempereret vand et døgn inden såning. Frøene kan sås direkte på sit blivende sted fra maj til tidlig sommer eller du kan forspire dem indendørs fra marts og sætte dem ud i maj. Gød ikke jorden, da de er meget lidt krævende. Alle Nasturtiumer har tendens til selvsåning, men de er nemme at kontrollere og fjerne, hvis man vil.

Sådybde:  2 cm dækket med fint jord. Hold dem fugtige under spiringen. 

Spiringstid: Ca. 10-14 dage

Planteafstand: 20 cm mellem planterne, 20 cm mellem rækkerne. 

Dyrkning: Sol - halvskygge. 

Blomstring: Slut juli-oktober - længere, hvis det er lunt. Bladene bliver der tit, helt til frosten tager dem.

Størrelse: Ca. 30 cm

Tips: Ved dyrkning af blomsterkarse i drivhuset kan man muligvis undgå angreb af mellus på f.eks. tomater. I køkkenhaven tiltrækker blomsterkarse sorte bladlus, så grøntsagerne går fri. Blomsterkarse er også velbesøgt af andre insekter, til glæde for hele havens økologi. 

Indhold: 4 g

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud