Etiopisk Aubergine/Nakati, Pumpkin on a Stick, frø

19,50 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Etiopisk Aubergine/Nakati, Pumpkin on a Stick, frø

Solanum aethiopicum

Horti Tops frø

Etiopisk Aubergine/Nakati, Pumpkin on a Stick er en traditionel fødevareplante i Etiopien. Frugterne er spiselige, når de er grønne, men ret så bitre, hvilket dog dæmpes noget ved tilberedning.
Etiopisk Aubergine bruges da også mest til dekoration herhjemme, og dekorativ dét er ’Pumpkin on a Stick’ med sine små og skinnende blanke, græskarlignende frugter, der hænger i klaser og modner fra grøn til gullig til smuk rød-orange. Frugterne er runde og flade og ca. 5-8 cm i diameter. Da den er så varmekrævende, vil den være egnet til drivhus, en varm udestue, orangeri eller et meget varmt sted i haven.

Såning: Frøene bør forspires inde i stuetemperatur ved min. 20°(gerne 23-25° om muligt) i marts-april og derefter prikles om til sit blivende sted.

Sådybde: 0,5 cm dækket med fint jord. Hold dem fugtige under spiringen.

Spiringstid: Ca. 40 dage

Planteafstand: 75 cm mellem frøene, 75 cm mellem rækkerne. 

Dyrkning: Aubergine er en varmekrævende sag, der skal have dagtemperaturer på mindst 18-20 grader for at trives, så hvis de skal på friland, skal det være på et meget lunt sted. De trives bedst i fuld sol og med god vanding – og gerne gødning et par gange i løbet af vækstperioden. Sørg for, at de enkelte planter har plads nok, efterhånden som de vokser til. Når planten er 30-40 cm høj, knibes toppen af for at få den til at buske sig. Auberginer er normalt selvbestøvende uden videre problemer, men sætter planten ikke an til frugter, kan man hjælpe den på vej med en pensel.

Størrelse: 100 cm høj

Indhold: 15 frø

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud