Økologiske spirer, Spicy mix, 250 g frø

Buzzy® organic seeds

EU Økologimærke NL-BIO-01 * EU/Ikke-EU-jordbrug * Skal kontrolnummer 014218

112,00 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Økologiske spirer, Spicy mix, 250 g frø

Buzzy® Organic Sprouting

Dette er et mix af Red Daikon (japansk radise), Rucola-, Broccoli- og Bukkehornsfrø. Spirerne har en frisk og krydret smag og de er fulde af sunde vitaminer og mineraler. Det er en smagsmæsssig krydret blanding, som kan bruges til bl.a. orientalsk curry, i tacos, i satay-retter og mange andre spændende retter.

Instruktioner: 

At dyrke din egen lille spirehave er en sjov og spændende proces. Disse kan være lidt mere udfordrende at spire, da broccolifrø tager længere tid at spire i forhold til andre frø, så vær tålmodig. Det tager et par dage for spiren at bryde igennem frøet, og de er langsomme i vækst. Du vil komme ind i en rutine, når du har gjort det et par gange. Husk at spiringen sker i forskellig hastighed under forskellige temperaturer. Jo varmere det er, desto hurtigere vil de spire.

Her er, hvad du skal bruge:

Spirebakke. Hvis du ikke har en sådan, kan du bruge et stort glas på ca. 1 liter.
Gaze og elastik
2 spiseskefulde økologiske spicy mix frø
Kogt vand

Placer frøene i din valgte beholder og dæk dem med nogle cm lunkent, kogt vand. Hvis du bruger et glas, så læg et par lag gaze henover og sæt en stram elastik omkring, så du nemt kan dræne vandet fra. Lad dem trække natten over på et lunt, mørkt sted. Efter ca. 8 til 10 timer dræner du vandet fra.

Skyl frøene med vandhanevand 2 til 3 gange om dagen i 4 til 5 dage. Dræn vandet fra efter hvert skylning og læg evt. beholderen ned, så frøene får så stor en overflade, som muligt. Anbring beholderen på et lunt, mørkt sted i denne periode. Sørg for at dræne alt vandet efter hver skylning for at forhindre at spirerne bliver dårlige.

Det vil sandsynligvis tage 2 til 3 dage for frøene at begynde at spire så vær tålmodig.

Når dine spirer er få centimeter lange og har definerede, gule blade, skal du flytte din beholder til et sted, hvor den kan udsættes for noget sollys. Dette vil gøre det muligt for spirerne at vokse hurtigt. Sørg for at huske skylningen, da spirerne hurtigt tørrer ud i varme og tørre omgivelser. Når spirerne er klar, har de fået mørkere grønne blade og vil være omkring 2,5 cm eller længere. Du skal ikke bekymre dig om at spise dem for tidligt - så snart de er grønne, er de klar til at blive spist. Spis spirerne med det samme eller opbevar dem op til 4-5 dage i køleskab.

Posen indeholder: ca. 250 gram frø

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud