ÅBENT/LUKKET I DEN FYSISKE BUTIK

HUSK! Vi har åbent i den fysiske butik lørdag d. 4. maj

Den fysiske butik holder lukket d. 8.-10. maj samt 23.-24. maj

Men webshoppen er altid åben,vi sender dog ikke ordrer afsted i perioderne????

I Kr. Himmelfartsferien er vi nemlig til Line Dance Event i Skærbæk med søsterbutikken, www.outbackboots.dk
som også er med på Bogense Træffet 24.-26. maj


Økologisk tomat, Principe Borghese, frø

Buzzy® organic seeds

EU Økologimærke NL-BIO-01 * EU/Ikke-EU-jordbrug * Skal kontrolnummer 014218

Den flotte, økologiske frøpose er lavet af affaldsmateriale fra tomatplanter og genbrugt FSC-papir

12,90 DKK
21,50 DKK
Du sparer: 8,60 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Økologisk tomat, Principe Borghese, frø

Solanum lycopersicum

Buzzy® Organic seeds

Principhe Borghese er en italiensk heirloom tomatsort udviklet i 1911. Det er en produktiv busketomat, der ikke skal toppes. 

Højtydende tomat med blommeformede frugter og en aromatisk, sød, frisk smag med en anelse syrlighed. Velegnet til madlavningstomat, da den både kan tørres og gemmes. I Italien er dette den klassiske sort til soltørrede tomater. I modsætning til de fleste andre tomatsorter, løsner Principe Borghese-tomater sig ikke naturligt fra stilken, og derfor kan de tørres direkte på stilken. Dette opnås typisk ved at trække hele planten og hænge den på hovedet på et varmt, tørt sted i en periode på en til to uger.

Tomaterne, der vokser i klaser, er faste i kødet med en tyk skal, hvilket gør dem modstandsdygtige mod skimmel og kuldepåvirkninger. 

Forspiring: Februar - maj. Spiretemperaturen skal helst være over 20°C.

Udplanting / frilandsåning: Maj - juli, når temp. er over 8 grader om natten. Spiretemperaturen skal helst være over 20°C ved såning

Sådybde: 1 cm.

Afstand mellem planterne: 45 cm x 45 cm

Dyrkning: Tomaten vil gerne have god varme under hele væksten, så drivhus eller et beskyttet sted udendørs er mest optimalt. Tomatplanter elsker kompostjord, og da tomatplanterne kommer hurtigt op, og de er lette at genkende, så er det unødvendigt at købe ukrudtsfri såjord. Såjorden må dog ikke være ren kompostjord. Desto mere næringsrig komposten er, desto mere sand skal der blandes i. Hvis det er ren plantekompost, så brug 1/3 kompost, 1/3 havejord og 1/3 sand. Til prikling og efterfølgende omplantninger skal du øge kompostandelen. 

Modningen af tomaterne stopper, når temperaturen nærmer sig 5°C - herefter kan du tage hele grenen med resterende tomater og hænge den et køligt, frostfrit sted med god udluftning, hvorved de kan holde sig helt hen omkring februar ved optimal opbevaring - prøv dig frem. 

Posen indeholder: ca. 0,2 g

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud