Timeviser/ Læge-katost, frø

19,50 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Timeviser/Læge-katost, frø

Hibiscus trionum

Horti Tops frø

Timeviser eller Læge-katost hedder denne smukke sommerblomst af hibiscus-familien. Timevisers store blomster, som kan blive 7-9 cm, er smukke med cremehvide kronblade med et penselstrøg af lyslilla og en smuk chokoladebrun blomstermidte. Selve planten er let busket, løvet er mørkegrønt og bladene fjersnitdelte. 

Navnet Timeviser hentyder til, at blomsterne kun er åbne i 3-4 timer om formiddagen, og den enkelte blomst lever kun denne ene formiddag. Men da Timeviser er så rigt blomstrende, kommer der heldigvis masser af nye blomster hver eneste formiddag fra juli og helt ind i oktober.

Når hver blomst afblomstrer, udvikles der særprægede og fint årede, grønne frøkapsler. De smukke grønne kapsler er skønne i buketter. 

Såning:  Læg gerne frøene i blød i 8-12 timer inden såning for at fremme spiringen. Så fra midt marts-midt april under glas, eller fra midt april-slut maj i frøbed og plant ud på den blivende plads efter 5-6 uger. 

Sådybde: 0,3 cm dækket med fint jord. Hold dem fugtige under spiringen. 

Spiringstid: Ca. 14 dage, men op til 30

Spiringstemperatur:  Bedst omkring 20°C

Planteafstand: 25 cm mellem frøene, 25 cm mellem rækkerne. Hvis du forspirer i frøbed, kan du så tættere og øge afstanden, når du udplanter dem.

Dyrkning: Timeviser kan undertiden have brug for lidt opbinding. Den trives i læ i fuld sol eller let halvskygge. Timeviser vil gerne gro i en let muldet jord, og den tåler nogen udtørring. Den er velegnet både i staudebedet, mellem andre sommerblomster eller som krukke-/altanplante. 

Blomstring: Juli - oktober

Størrelse: 70 cm høj

Indhold: 0,75 g - ca. 160 frø

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Tilbud
spacer