BOG: HAVENS KRYDDERURTER, af Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul

99,00 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Krydderurter er, som navnet siger, et krydderi man kan bruge i maden. Aroma og smag (aromaen) stammer især fra de flygtige og smagsgivende olier i planterne, de æteriske olier. Disse smagsstoffer kan med fordel ”indfanges” i olie eller i forbindelse med tilberedning af forskellige retter.

De æteriske olier er også helsebringende, og en hel del af krydderurterne har været anvendt, og bruges stadig, som lægeplanter. Spist i den rette dosis er mange af urterne gode for bl.a. vores immunforsvar.

I denne bog bliver der omtalt mere end 40 krydderurter, deres egenskaber og dyrkning, og der er opskrifter på deres anvendelse.

Forfattere af bogen er Lene Tvedegaard, der ejer Gartneri Toftegaard, som er kendt for sine krydderurter, chili, tomater mv., og som også har skrevet bøgerne: "Krydderurter", "Den lille stærke om chili", "Den nye røde om tomater", "Smagen af tomat", "Smagen af Chili" samt Gunvor Maria Juul, der er madhistoriker og forfatter til: "Danmarks første kogebog 1616" samt medforfatter til flere af Lene Tvedegaards bøger.

Bogen indeholder illustrationer af Kirsten Tind. 

Flere bøger i samme serie:

  • Bær - sund superfood
  • Duftende planter - med opskrifter på cremer, salver, badesalt mv. 
  • Kryddersnaps - velsmag på flasker
  • Lavendel - duftende, smuk og velsmagende
  • Mit grønne apotek - naturens lægeurter
  • Mynte - et frisk pust
  • Naturens spiselige frugter
  • Roser - hårdføre skønheder
  • Smagen af honning 
  • Spiselige blomster - øjenfryd og velsmag
  • Spiselige svampe - og lækre svamperetter
  • Spiselige vilde planter
  • Æbler - sorter der smager
  • Vilde bier og biplanter
  • Sommerfugle og blomster

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Tilbud
spacer