FÅ GRATIS FRØ MED I ORDREN * SÅ LÆNGE LAGER HAVES * LÆS MERE HER!!! 

VI HOLDER SOMMERFERIE FRA 22. juni - 14. juli

Du kan sagtens bestille i webshoppen, men vi sender ikke varer ud i denne periode og der bliver ikke besvaret mail og telefon.
Pengene trækkes naturligvis først ved afsendelse, og er blot reserveret på dit kort/MobilePay imens.
Du må påregne ekstra leveringstid efter ferien, da vi forventer STOR travlhed.
Skal du have byttet/returneret noget, så bestiller du en returseddel på webshoppen, og din returnering vil blive behandlet efter 14. juli.

Sidste udkald for bestilling!
Sidste udkald for at bestille inden ferien er d. 20. juni

Hav en fantastisk sommer :-)

Hilsen Bitten, Rikke, Jonas, Sebastian og Bo

 



Bog: Danmarks ældste kogebog

Indbundet, 196 sider. 
ISBN 9788793159204

 

198,00 DKK
+evt. fragt
Lager: Kun få stk. tilbage

Beskrivelse

DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG er den ældste trykte kogebog på dansk. Den er oprindelig i lommeformat og rummer 100 afsnit, hvoraf langt de fleste er enkeltopskrifter, men der er også praktiske vejledninger om bagning, brygning, brændevinsbrænding, eddikebrygning og køkkenhygiejne.

I 1600-tallet var det danske køkken ikke noget, man kunne prale med i det store udland. Finere madlavning var tysk, italiensk eller fransk og opskrifterne i denne første dansk-sprogede kogebog er da også oversat fra tysk. Nogle af opskrifterne kan vi nikke genkendende til, f.eks. de syltede rødbeder, øllebrød og æbleskiver. Andre opskrifter har overlevet i ændrede udgaver. F.eks. er "høns med pomeranser" i dag erstattet af klassikeren "and á l'orange" og den legerede persillesuppe (vandsuppe) er med tiden blevet reduceret til persillesovs til det stegte flæsk. Men der er også overraskende opskrifter på eksotiske krydrede sovser, hvid gløgg og meget mere.

Gunvor Maria Juul tager dig med denne bog på en kulinarisk oplevelse helt tilbage til år 1616 med en læsbar og forklarende udgave af DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG.

Her er forklaringer om de enkelte opskrifter, råvarer, mv.

Et lille mysterium om bogens oprindelse har givet forfatteren Gunvor Maria Juul søvnløse nætter, og det kan du læse meget mere om i bogen.

DANMARKS ÆLDSTE KOGEBOG kan læses for sjov, eller opskrifterne kan anvendes og danne baggrund for en temaaften med 1600-tallets madretter. For at understøtte stemningen fra 1600-tallet er der tilføjet afsnit om tidens borddækning, køkkenindretning, råvarer, madlavning, mode, musik, blomsterdekorationer og valg af porcelæn

Forfatteren Gunvor Maria Juul har læst videnskabshistorie og botanik på Århus Universitet, arbejdet på videnskabshistorisk Museum, Medicinhistorisk Museum og Steno Museet, bl.a. med anlægning af Steno Museets Smid-have og medvirket til udstillingen "Mad til mennesker". Hun er foredragsholder, kursusholder og rundviser indenfor disse emner.

Gunvor Maria Juul er desuden medskribent på Lene Tvedegaards bøger "Krydderurter - bogen for urteelskere", "Smagen af chili", "Den nye røde om tomater" samt "Smagen af tomat". 

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud