ÅBENT/LUKKET I DEN FYSISKE BUTIK

HUSK! Vi har åbent i den fysiske butik lørdag d. 4. maj

Den fysiske butik holder lukket d. 8.-10. maj samt 23.-24. maj

Men webshoppen er altid åben,vi sender dog ikke ordrer afsted i perioderne????

I Kr. Himmelfartsferien er vi nemlig til Line Dance Event i Skærbæk med søsterbutikken, www.outbackboots.dk
som også er med på Bogense Træffet 24.-26. maj


-40%

Ært, Ezetha's Krombek, blå, 30 g frø

9,60 DKK
16,00 DKK
Du sparer: 6,40 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Ært, Ezetha's Krombek, blå, frø

  • Pisum sativum

Buzzy Quality Seeds

Ært, Ezetha's Krombek er en tidlig sort, som er kendt for sin specielle violette bælg og grønne ærter med en dejlig smag. Ærten er ekstraordinært produktiv. Ærterne bør spises, inden de bliver for store, da de ellers kan blive lidt bitre i smagen. Egner sig både til at spise frisk og fryses.

Såning: Ærter kræver ingen forudgående behandling, men du kan lægge dem i lunkent vand i 24 timer for at fremskynde spiring. Du kan også lade dem stå i vand i længere tid (3-4 dage), indtil du ser en rod på 1 cm fra ærten, hvorefter du virkelig skal så dem hurtigt. Høst vil blive ca. en uge tidligere, hvis du gør dette. Husk at skifte vandet et par gange om dagen, da det ellers vil rådne.

Du kan forspire Ezetha's Krombek (og dermed ødelægge fuglernes chance for at stjæle dine spirer) ved at starte dem indendørs. Så 1 ært pr. potte i februar i en maks. dybde på 3 cm. Tryk jorden fast og spray med vand. Lad potterne stå lyst ved stuetemperatur. Hvis de truer med at vokse sig for store, før de kan kan komme udendørs, så stil dem på et køligere sted. Lad dem ikke tørre ud. Tillad tilstrækkelig plads mellem planterne, så bladene ikke rører hinanden. De kan gå udendørs når nattefrosten helt sikkert er væk ved først at blive hærdet (udendørs i skyggen, en time længere hver dag i 5 dage).

Frøene kan også sås direkte på sit blivende sted fra marts til midt maj. Løsn først jorden i et spadestiks dybde, så de rigtig kan få fat.

Sådybde:  2-3 cm dækket med fint jord. 

Planteafstand: 5 cm mellem planterne og 90 cm mellem rækkerne

Dyrkning: Fuld sol. Ærter foretrækker en muldet lerjord eller sandmuld og en pH-værdi på 6.5–7.5. De behøver ikke gødning, da det er en kvælstofsamlende plante, men de har brug for bl.a. fosfor og kalium. Hvis jorden er gødet året før til f.eks kartofler, behøver ærterne stort set ingen gødning. Da Ezetha's Krombek bliver ca. 150 cm høj, har den brug for støtte.

Høst: juni-september

Indhold: Ca. 30 g, som rækker til ca. 3 m såning

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud