Ært, Kelvedon Wonder, 100 g frø

19,00 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Ært, Kelvedon Wonder, frø

  • Pisum sativum

Tuin Plus frø

År 1938

Kelvedon Wonder er en tidlig sort med et stort udbytte og en sød smag. Den kan dyrkes uden brug af opbinding, da højden kun bliver omkring 60 cm. Du kan dog give den lidt støtte, om du vil.

Såning: Ærter kræver ingen forudgående behandling, men du kan lægge dem i lunkent vand i 24 timer for at fremskynde spiring. Du kan også lade dem stå i vand i længere tid (3-4 dage), indtil du ser en spire på 1 cm fra ærten, hvorefter du virkelig skal så dem hurtigt. Høst vil blive ca. en uge tidligere, hvis du gør dette. Husk at skifte vandet et par gange om dagen, da det ellers vil rådne.

Du kan forspire Kelvedon Wonder (og dermed ødelægge fuglenes chance for at stjæle dine spirer) ved at starte dem indendørs. Så 1 ært pr. potte i februar i en maks. dybde på 3 cm. Tryk jorden fast og spray med vand. Lad potterne stå lyst ved stuetemperatur. Hvis de truer med at vokse sig for store, før de kan kan komme udendørs, så stil dem på et køligere sted. Lad dem ikke tørre ud. Tillad tilstrækkelig plads mellem planterne, så bladene ikke rører hinanden. De kan komme udendørs når nattefrosten helt sikkert er væk ved først at blive hærdet (udendørs i skyggen, en time længere hver dag i 5 dage).

Frøene kan også sås direkte på sit blivende sted fra midt april til midt maj - det må ikke være for koldt. Løsn først jorden i et spadestiks dybde, så de rigtig kan få fat.

Sådybde:  2-3 cm dækket med fint jord. 

Planteafstand: 3-5 cm mellem planterne og 80 cm mellem rækkerne

Dyrkning: Fuld sol. Ærter foretrækker en muldet lerjord eller sandmuld og en pH-værdi på 6.5–7.5. De behøver ikke gødning, da det er en kvælstofsamlende plante, men de har brug for bl.a. fosfor og kalium. Hvis jorden er gødet året før til f.eks kartofler, behøver ærterne stort set ingen gødning.

Høst: juni-juli

Indhold: Ca. 100 g, som rækker til ca. 16-20 meters såning

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Tilbud