ÅBENT/LUKKET I DEN FYSISKE BUTIK

HUSK! Vi har åbent i den fysiske butik lørdag d. 4. maj

Den fysiske butik holder lukket d. 8.-10. maj samt 23.-24. maj

Men webshoppen er altid åben,vi sender dog ikke ordrer afsted i perioderne????

I Kr. Himmelfartsferien er vi nemlig til Line Dance Event i Skærbæk med søsterbutikken, www.outbackboots.dk
som også er med på Bogense Træffet 24.-26. maj


-40%

Sukkerært, Norli, frø

17,40 DKK
29,00 DKK
Du sparer: 11,60 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Sukkerært, Norli, frø

  • Pisum sativum

Tuin Plus frø

 

Såning: Ærter kræver ingen forudgående behandling, men du kan lægge dem i lunkent vand i 24 timer for at fremskynde spiring. Du kan også lade dem stå i vand i længere tid (3-4 dage), indtil du ser en spire på 1 cm fra ærten, hvorefter du virkelig skal så dem hurtigt. Høst vil blive ca. en uge tidligere, hvis du gør dette. Husk at skifte vandet et par gange om dagen, da det ellers vil rådne.

Du kan forspire Norli (og dermed ødelægge fuglenes chance for at stjæle dine spirer) ved at starte dem indendørs. Så 1 ært pr. potte i marts i en maks. dybde på 3 cm. Tryk jorden fast og spray med vand. Lad potterne stå lyst ved stuetemperatur. Hvis de truer med at vokse sig for store, før de kan kan komme udendørs, så stil dem på et køligere sted. Lad dem ikke tørre ud. Tillad tilstrækkelig plads mellem planterne, så bladene ikke rører hinanden. De kan gå udendørs når nattefrosten helt sikkert er væk ved først at blive hærdet (udendørs i skyggen, en time længere hver dag i 5 dage).

Frøene kan også sås direkte på sit blivende sted fra midt april til midt maj. Løsn først jorden i et spadestiks dybde, så de rigtig kan få fat. Norli behøver ikke støtte.

Sådybde:  2-3 cm dækket med fint jord. 

Planteafstand: 3-5 cm mellem planterne og 45 cm mellem rækkerne

Dyrkning: Fuld sol. Ærter foretrækker en muldrig jord eller sandmuld og en pH-værdi på 6.5–7.5. De behøver ikke gødning, da det er en kvælstofsamlende plante, men de har brug for bl.a. fosfor og kalium. Hvis jorden er gødet året før til f.eks kartofler, behøver ærterne stort set ingen gødning.

Høst: juni-juli

Indhold: Ca. 100 g, som rækker til ca. 16-20 meter.

Sukkerært Norli, som er en forbedret udgave af den ældre "de Grace", er en lavtvoksende sort på ca. 50 cm, som yder lækre, søde og sprøde bælge. Den har flade bælge med små, lækre ærter. Man spiser hele bælgen med ærter i som Mangetout-ærter. Træk evt. stilk og streng af først. Norli har god sygdomsresistens.

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud