Xotica Coll., Jalapeño, frø

16,00 DKK
+evt. fragt
Lager: Kun få stk. tilbage

Beskrivelse

Xotica Coll., Jalapeño, frø

Capsisum annuum

Buzzy® Xotica Collection

Jalapeño kræver nok ikke den store introduktion, da det er en af de mest udbredt chilier i verden.
Den er både lækker rå, opvarmet i mad og syltet til en god omgang tortillas.
En moden jalapeñofrugt er ca. 5-10 cm lang og hænger ned fra planten med et rundt, fast, glat kød. Normalt bliver Jalapeño plukket, når den stadig er grøn, men den vil dog skifte farve til rød, hvis den får lov at blive hængende. Chili bliver herhjemme ofte dyrket som en etårig, men man kan med rimelig succes overvintre planten indendørs og sætte den ud igen næste forår/sommer. Mange chili kan dyrkes i en krukke i vindueskarmen, men nogle kan også blive ret så omfangsrige på én sæson og kan med fordel dyrkes i et drivhus, havestue, orangeri eller på en lun plads på terrassen.

Scoville: ca. 2.500-10.000

Forspiring: Fra januar indendørs ved 20°, hvorefter du kan afhærde dem og transplantere dem om til deres blivende plads, når risikoen for nattefrost er ovre. 

Såning: Fra midt marts i et opvarmet frøbed ved 20°, hvorefter du kan afhærde dem og transplantere dem om til deres blivende plads, når risikoen for nattefrost er ovre. 
Du kan også så direkte på det blivende sted, når temperaturen er 20-25°. 

Sådybde: Tryk let ned i jorden og drys ca. 2 mm fint jord på.

Spiringstid: Ca. 15 dage

Planteafstand: 45 cm mellem planterne, 45 cm mellem rækkerne.

Dyrkning: Placeres solrigt og beskyttet for vinden. Du må endelig ikke overvande eller overgøde din chili. Knib de første 5-7 blomster af, så får du en bedre høst, da planten kan bruge krudtet på bladdannelse og forgrening i stedet.

Højde: Ca. 60-120 cm.

Indhold: Ca. 2,5 g frø

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud