FÅ GRATIS FRØ MED I ORDREN * SÅ LÆNGE LAGER HAVES * LÆS MERE HER!!! 

VI HOLDER SOMMERFERIE FRA 22. juni - 14. juli

Du kan sagtens bestille i webshoppen, men vi sender ikke varer ud i denne periode og der bliver ikke besvaret mail og telefon.
Pengene trækkes naturligvis først ved afsendelse, og er blot reserveret på dit kort/MobilePay imens.
Du må påregne ekstra leveringstid efter ferien, da vi forventer STOR travlhed.
Skal du have byttet/returneret noget, så bestiller du en returseddel på webshoppen, og din returnering vil blive behandlet efter 14. juli.

Sidste udkald for bestilling!
Sidste udkald for at bestille inden ferien er d. 20. juni

Hav en fantastisk sommer :-)

Hilsen Bitten, Rikke, Jonas, Sebastian og Bo

 Kinakål, Michihili, frø

12,95 DKK
+evt. fragt
Lager: Ikke på lager

Beskrivelse

Kinakål, Michihili, frø

Brassica pekinensis

Horti Tops frø

Michihili er en blødere, lidt løsere kinakål. Den har tætte, smalle blade med en dybere grøn yderfarve med lysere grønne til næsten hvide indvendige blade med brede, flade hvide ribber. Den producerer et cylindrisk hoved, der er ca. 40 cm langt og 15 cm på tværs.

Smagen på kinakål er mere subtil og behagelig end vores almindeligt kendte hvidkål. Vandindholdet er højere, de er mere forfriskende og også mindre fibrøse.

Michihilis blade bruges ofte rå i salater eller coleslaw. De kan dampes helt, eller fintsnittet til en salat, eller skåret groft til lynstegning. Kogte blade og stilke tilføjer smag til supper, gryderetter, pastaretter og stirfries.

Michihili kan høstes fra den er  55 til 100 dage. Hvert modent hoved vejer typisk ca. 1,8 kg.

Verden af ​​asiatiske grøntsager er stor og varieret, og mange af dem kan dyrkes herhjemme med en rimelig lille arbejdsindsats.

At dyrke denne hurtigtvoksende kål fra frø er nemt. Så frøene 40 cm fra hinanden. Når de sekundære blade vises, er du kun 30 dage væk fra den første høst.

Placering: Kinakål vil gerne stå i fuld sol i kølige områder og i delvis skygge i varme områder. Så i velarbejdet, godt drænet, men fugtbevarende jord rig på organisk materiale. Tilsæt omsat kompost til bedet før plantning og igen midt på sæsonen.


Såning: Kinakål er ikke glad for at blive ompottet. Frøene har bedst af at blive sået direkte i haven, men du kan godt forspire dem indendørs i biologisk nedbrydelige potter, som kan flyttes direkte ud i haven. Så frøene direkte i finkornet, fugtig, ukrudtsfri jord. Lav et 12 mm dybt hul til frøet og vand let. Læg 2-3 frø i hvert hul. Frøene spirer efter 6 til 10 dage ved 13 til 24 ° C  Tynd de svageste kimplanter fra, så der kun er 1 plante tilbage pr. hul.

Dyrkning: Det er nødvendigt at vande lidt og ofte. Hold jorden jævnt fugtig, så planterne vokser hurtigt og bliver sprøde. Langsom vækst kan medføre, at planter går i frø. Hold planterne kølige, når det er varmt i vejret og skyg om nødvendigt, når solen er meget fremme. Lad ikke planterne stå i direkte sol i mere end otte timer hver dag. Hovederne er løse, så man kan binde dem let sammen med raffia i august for at holde bladene sammen. Beskyt frøplanterne fra fugle. Beskyttelse mod snegle og kålsommerfugl kan være påkrævet - læg evt. fiberdug over.

Gode ​​ledsagere: Kål, Blomkål, Rosenkål.

Dårlige ledsagere: Tomater, Peberfrugter, Okra og Kartofler.

Høst: 8 til 10 uger
Skær hele hovedet af ved jordniveau, når de er kompakte og faste, og inden de sætter frø, dette sker normalt 50 til 80 dage efter såning. Afslut høsten inden frosten. De kan blancheres og fryses i 3 til 4 måneder.

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud