Blomsterkarse, klatrende, Milkmaid, frø

14,00 DKK
+evt. fragt
Lager: Kun få stk. tilbage

Beskrivelse

Blomsterkarse, klatrende, Milkmaid, frø

Tropaeolum majus

Buzzy Quality seeds

Etårig

Nasturtium / Blomsterkarse / Tropaeolum / Tallerkensmækker / Landløber / Kapucinerkarse - kært barn har mange navne og denne hedder Milkmaid.

Denne klatrende Blomsterkarse vandrer 1,8 meter og mere, men væksten er buskagtig, hvilket vil sige, at den ikke har lange udløbere ligesom nogle sorter af blomsterkarse har. 

Milkmaid er den hvideste tallerkensmækker, du kan få. Den er dog ikke helt hvid, nærmere cremefarvet eller sart lysgul. Milkmaid egner sig rigtig godt til krukker og altankasser, og den er god til at fylde ud i bunden af bede med højere blomster. Du kan opmuntre den til at klatre ved at binde den fast på det, den skal klatre på. Prøv dem også i hængende kurve eller ovenpå en stenmur.

Bladene og blomsterne kan spises, og de umodne frø kan syltes til en kapers-agtig ting. Blomsterne er smukke i salater.

Denne plante er velegnet til børn, da den er nem at dyrke og de kommer til at kunne se flotte resultater - prøv f.eks. at plant den op ad legehuset eller gyngestativet.

Såning: For at få god spiring kan frøet ligge i stue-tempereret vand et døgn inden såning. Frøene kan sås direkte på sit blivende sted fra maj til tidlig sommer eller du kan forspire dem indendørs fra marts og sætte dem ud i maj. Gød ikke jorden, da de er meget lidt krævende. Alle Nasturtiumer har tendens til selvsåning, men de er nemme at kontrollere og fjerne, hvis man vil.

Sådybde:  1,5 cm dækket med fint jord. Hold dem fugtige under spiringen. 

Spiringstid: Ca. 14-21 dage

Planteafstand: 45 cm mellem planterne, 45 cm mellem rækkerne. 

Dyrkning: Sol - halvskygge. 

Blomstring: Slut juli-oktober - længere, hvis det er lunt. Bladene bliver der tit, helt til frosten tager dem.

Størrelse: Ca. 1,8 meter

Tips: Ved dyrkning af blomsterkarse i drivhuset kan man muligvis undgå angreb af mellus på f.eks. tomater. Man skal dog være obs på, at planten bliver ret lang. I køkkenhaven tiltrækker blomsterkarse sorte bladlus, så grøntsagerne går fri. Blomsterkarse er også velbesøgt af andre insekter, til glæde for hele havens økologi. 

Indhold: Ca. 3 g, der rækker til ca. 5 m2

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Tilbud