Climbing Flowers, Blomsterkarse, Jewel of Africa, frø

14,00 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Climbing Flowers, Blomsterkarse, Jewel of Africa, frø

Tropaeolum majus

Buzzy® Climbing Flowers

ETÅRIG

Nasturtium / Blomsterkarse / Tropaeolum / Tallerkensmækker / Landløber / Kapucinerkarse - kært barn har mange navne og denne hedder Jewel of Africa eller Afrikas Juvel.

Denne klatrende Blomsterkarse vandrer 3 meter og mere. Smukke, duftende blomster i et smukt mix af creme over orange/rødligefarver og med creme/grønne blade. Du kan opmuntre den til at klatre ved at binde den fast på det, den skal klatre på. Prøv dem også i hængende kurve eller ovenpå en stenmur, hvor den kan lave en kaskade af blade og blomster udover.

Bladene og blomsterne kan spises, og de umodne frø kan syltes til en kapers-agtig ting. Blomsterne giver en smuk visuel kontrast til salater og fancy drinks.

Denne plante er velegnet til børn, da den er nem at dyrke og de kommer til at kunne se flotte resultater - prøv f.eks. at plant den op ad legehuset eller gyngestativet.

Såning: Så Jewel of Africa frø for hurtigt at fylde et stort område. For at få god spiring kan du lægge frøet i stuetempereret vand et døgn inden såning. Frøene kan sås direkte på sit blivende sted fra maj til tidlig sommer eller du kan forspire dem indendørs fra marts og sætte dem ud i maj. Gød ikke jorden, da de er meget lidt krævende. Alle Nasturtiumer har tendens til selvsåning, men de er nemme at kontrollere og fjerne, hvis man vil. Så direkte på det blivende sted fra Marts-juni.

Sådybde:  2 cm dækket med fint jord. Hold dem fugtige under spiringen. 

Spiringstid: Ca. 10-14 dage

Planteafstand: 20 cm mellem planterne, 70 cm mellem rækkerne. 

Dyrkning: Sol - halvskygge. 

Blomstring: Slut juli-oktober - længere, hvis det er lunt. Bladene bliver der tit, helt til frosten tager dem.

Størrelse: 3 meter +

Tips: I køkkenhaven tiltrækker blomsterkarse sorte bladlus, så grøntsagerne ofte går fri. Blomsterkarse er også velbesøgt af andre insekter, til glæde for hele havens økologi. 

Indhold: Ca. 3 g, (ca 8 frø pr. g)

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud