BOG: KLOSTERPLANTER - fortidens naturmedicin, af Gunvor Maria Juul

Indbundet, 96 sider. 
Måler: 17x12,5 cm.

ISBN: 9788793159617

99,00 DKK
+evt. fragt
Lager: Kun få stk. tilbage

Beskrivelse

I Middelalderen ankom en sand hærskare af kristne munke og nonner til Norden fra Mellem- og Sydeuropa. Nogle af dem var vegetarer – noget meget nyt i tiden. Den vegetariske livsstil gjorde det naturligt for disse munke at dyrke velassorterede køkkenhaver. Selvforsyning med lægeplanter var også vigtigt. Klostrene drev hospitaler og havde brug for store mængder urter i god kvalitet.

Der blev bygget over 100 klostre i Danmark, mange af dem havde lægeplantehaver. Desværre er ingen af disse kloster- eller herregårds-haver blevet bevaret for eftertiden. Men ved klostre og i lægeplantehaver kan man stadig se en lang række af de lægeplanter, som munke og nonner førte til Danmark.

Bogen rummer portrætter af en række vigtige klosterplanter, der har været brugt og nogle som stadig bruges som lægeplanter.

Forfatter til bogen, Gunvor Maria Juul, er madhistoriker og urtespecialist. Hun har nyskrevet bogen "Danmarks første kogebog 1616" og er medforfatter på en række bøger om krydderurter. Hun har været rådgiver ved anlæggelsen af medicinhaven ved Science Museerne i Århus samt krydderurtehaven i Gråsten.

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud