ÅBENT/LUKKET I DEN FYSISKE BUTIK

HUSK! Vi har åbent i den fysiske butik lørdag d. 4. maj

Den fysiske butik holder lukket d. 8.-10. maj samt 23.-24. maj

Men webshoppen er altid åben,vi sender dog ikke ordrer afsted i perioderne????

I Kr. Himmelfartsferien er vi nemlig til Line Dance Event i Skærbæk med søsterbutikken, www.outbackboots.dk
som også er med på Bogense Træffet 24.-26. maj


Lille Lise - 8 kort

Kvalitetskort med illustrationer fra "Hvorledes dagen gaaer for Lille Lise" af Lorenz Frølich.

Kortmappen indeholder 8 dobbeltkort med tilhørende kuverter. 

 

25,00 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Hvorledes dagen gaaer for Lille regnes blandt de tidligste danske børnebilledbøger, men udkom ironisk nok først på fransk som La Journeé de Mll. Lili (1862). Den danske tegner Lorenz Frølich var da bosat i Paris, hvor han snart fik stor succes som illustrator. De første versioner af lille Lise var i sort-hvid, men i 1889 bestilte forlæggeren Ernst Bojesen Frølich til at udarbejde en helt ny udgave i farver og med tekst af Ernest vor der Reche. Det er denne udgave, der er brugt som forlæg for kortmappen.

Modellen til Lise var Lorenz Frølichs lille datter Edma, hvis daglige påfund inspirerede ham til billedefortællingen, som i bogform består af 21 situationer. 

Lorenz Frølich (1820 - 1908) dansk maler, tegner og grafiker, undervistes som barn af kendte guldaldermalere som Martinus Rørbye, C. W. Eckersberg og Christen Købke. Som 20-årig rejste han til Tyskland og Italien og var elev på kunstskoler i München,Dresden og Rom. I 1851 slog han sig ned i Paris, giftede sig og boede stort set i Frankrig de næste 22 år.. Hans talrige illustrationer til børnebøger medførte, at begrebet ”en børnebog” simpelthen hed un Froelich på fransk. Efter hustruens død flyttede han til Danmark og blev en flittig leverandør af illustrationer til f.eks. H.C. Andersens Eventyr, Nordens Guder og populære Danmarkshistorier. Frølich har også udsmykket en række af lofterne på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Kortene er trykt på europæisk svanemærket trykkeri og er fremstillet af miljøcertificeret FSC papir.
Kuverterne er produceret af miljøvenlig eucalyptus papir.

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud