-40%

Bredbladet persille, Amsterdam, frø

6,90 DKK
11,50 DKK
Du sparer: 4,60 DKK
+evt. fragt
Lager: Ikke på lager

Beskrivelse

Bredbladet persille, Amsterdam, frø

Petroselinum crispum

Buzzy® quality seeds

Persille stammer fra Sydøsteuropa, men har været populær i Nordeuropa siden Middelalderen. Persille har en aromatisk, kraftig duft og smag. Det er den urt, der dyrkes mest af i Norden. Der findes to typer persille -  kruspersille og bredbladet persille. Den bredbladet persille har en anelse kraftigere smag pga. et højere indhold af essentielle olier. Den Indeholder blandt andet betacaroten, A-vitamin, C-vitamin, kalium, magnesium, jern og en del kostfibre.

Bredbladet persille, Amsterdam er meget aromatisk. Den er tillige dejlig nem at hakke med dens flade blade. Uundværlig i en suppevisk / bouquet garni.

Persille er en god naboplante, der styrker de andre planter generelt, og siges at afskrække skadedyr fra især roser, tomater, gulerødder, purløg og asparges.

Se vores liste med insekt-frastødere her

Persille er god som kantplante, men trives også fint i krukker og i drivhuset.

Persille er en to-årig plante med pælerod. Det første år dannes der kun blade. Det følgende år dukker bladene dejligt tidligt op, men hurtigt begynder dannelsen af de små hvide blomster, og så er det slut med at høste. Derfor er det en god idé at så ny persille hvert år. 

Såning:
 Fra midt februar til midt marts under glas eller evt. indendørs. Fra midt april til sen august på sin blivende plads. Udblød frøene natten over inden såning, det fremmer spiringen, som ellers kan være noget langsom. Når frøene er begyndt at spire, må jorden ikke tørre ud, for så dør den spæde plante. 

Sådybde: Persille sås i riller, der er cirka 1 cm dybe. Når planterne spirer, tyndes der ud, så der er ca. 30 cm mellem dem.

Spiringstid: Hvis du forspirer indendørs ved ca. 25° C tager det ca. 1 uge - udendørs tager det ca. 20-30 dage

Planteafstand: 30 cm mellem planterne, 30 cm mellem rækkerne.

Spiringstemperatur:  5-32° Bedst: 14-24°C

Dyrkning: Persillen vokser bedst på steder, hvor der ikke er alt for tørt, og hvor solen ikke skinner ubønhørligt. Persillen udvikler sig desuden bedst, hvis den passes med både vand og næring. Det er vigtigt, at du fjerner ukrudt, hvor du sår persillen, så du ikke risikerer, at ukrudtet stjæler lys og vand fra persillen. Persilleplantens kimblade er linjeformede og ligner slet ikke persille i dens endelige form, så pas på, når du luger.

Højde: Ca. 30-60 cm

Høst: Fra planten er ca. 70 dage og løbende. Står persillen et beskyttet sted, vil den overvintre og du kan være heldig at kunne tage af den om vinteren.

Indhold: Ca. 3 g som rækker til ca. 20 m2

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud