Snitselleri, almindelig, frø

12,95 DKK
+evt. fragt
Lager: Ikke på lager

Beskrivelse

Snitselleri, almindelig, frø

Apium graveolens L.

Horti Tops frø

Snitselleri er i slægt med knoldselleri. Ved snitselleri er det de meget velsmagende blade, der klippes til et friskt grønt drys, den milde sellerismag er frisk og delikat og perfekt som grønt drys. 

Snitselleri er egentlig en toårig urt men dyrkes mest som etårig. Det første år kommer der masser af frynsede, flade og let skinnende blade, hvis farve varierer fra lys til mørk grøn. Snitselleri bliver ca. 25 cm høje. Du kan plukke af snitselleri hele sommeren og efteråret, og i milde vintre vil planten fortsætte med at skyde nye blade, så du ofte kan hente friskt grønt fra den hen i december og januar. Du kan også grave en klump op og sætte i en potte i vinduet, så kan du plukke grønt hele vinteren.

Snitselleri er ret hårdfør og overlever for det meste den danske vinter på friland. Lader du planten stå til andetåret, vil den sætte skærmblomster og derefter frø. Frøene kan bruges i madlavningen – f.eks. ved at knuse dem og blande dem med en god salt til hjemmelavet sellerisalt. Skærmene kan anvendes som dildskærme til sylte- eller saltlage.

Såning: Udendørs under glas fra midt marts eller fra april til august på friland i rækker eller spredt.

Sådybde: Trykkes let fast ovenpå jorden, som holdes fugtig under spiringen.

Planteafstand: 5 cm mellem planterne, 25 cm mellem rækkerne

Dyrkning: Snitselleri må ikke tørre ud, så du må vande jævnligt gennem sommeren. Man kan også nemt dyrke snitselleri som krukkeplante, hvilket gør det nemmere at tage den ind i køkkenvinduet til videre dyrkning i vintertiden.

Høst: Ca. 4,5 mdr. efter såning og løbende.

Indhold: 2 g

Anbefalede naboplanter: Specielt spinat og tomat, men også buskbønne, kål, blomkål, dild, porre, kamille, knudekål

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Tilbud
spacer