Ært, American Wonder, 30 g frø

16,00 DKK
+evt. fragt
Lager: Ikke på lager

Beskrivelse

Ært, American Wonder, frø

  • Pisum sativum

Buzzy® quality seeds

Nyd denne, lækre, søde, tidlige ært direkte fra bælgen, som er nem at åbne. American Wonder giver en stor høst af lange bælge indeholdende lækre, søde ærter.
American Wonder er en tidlig sort, som kan dyrkes uden brug af opbinding, da højden kun bliver omkring 40 cm.

Såning: Ærter kræver ingen forudgående behandling, men du kan lægge dem i lunkent vand i 24 timer for at fremskynde spiring. Du kan også lade dem stå i vand i længere tid (3-4 dage), indtil du ser en rod på 1 cm fra ærten, hvorefter du virkelig skal så dem hurtigt. Høst vil blive ca. en uge tidligere, hvis du gør dette. Husk at skifte vandet et par gange om dagen, da det ellers vil rådne.

Du kan forspire American Wonder (og dermed ødelægge fuglernes chance for at stjæle dine spirer) ved at starte dem indendørs. Så 1 ært pr. potte i februar i en maks. dybde på 3 cm. Tryk jorden fast og spray med vand. Lad potterne stå lyst ved stuetemperatur. Hvis de truer med at vokse sig for store, før de kan kan komme udendørs, så stil dem på et køligere sted. Lad dem ikke tørre ud. Tillad tilstrækkelig plads mellem planterne, så bladene ikke rører hinanden. De kan gå udendørs når nattefrosten helt sikkert er væk ved først at blive hærdet (udendørs i skyggen, en time længere hver dag i 5 dage).

Frøene kan også sås direkte på sit blivende sted fra midt april til midt maj. Løsn først jorden i et spadestiks dybde, så de rigtig kan få fat.

Sådybde:  2-3 cm dækket med fint jord. 

Planteafstand: 3-5 cm mellem planterne og 50 cm mellem rækkerne

Dyrkning: Fuld sol. Ærter foretrækker en muldet lerjord eller sandmuld og en pH-værdi på 6.5–7.5. De behøver ikke gødning, da det er en kvælstofsamlende plante, men de har brug for bl.a. fosfor og kalium. Hvis jorden er gødet året før til f.eks. kartofler, behøver ærterne stort set ingen gødning.

Høst: Juni-juli

Indhold: Ca. 30 g, som rækker til ca. 5-6 meters såning

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud