ÅBENT/LUKKET I DEN FYSISKE BUTIK

HUSK! Vi har åbent i den fysiske butik lørdag d. 4. maj

Den fysiske butik holder lukket d. 8.-10. maj samt 23.-24. maj

Men webshoppen er altid åben,vi sender dog ikke ordrer afsted i perioderne????

I Kr. Himmelfartsferien er vi nemlig til Line Dance Event i Skærbæk med søsterbutikken, www.outbackboots.dk
som også er med på Bogense Træffet 24.-26. maj


-40%

Radicchio, Rossa di Chioggia 3, frø

7,78 DKK
12,95 DKK
Du sparer: 5,17 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Radicchio, Rossa di Chioggia 3, frø

Cichorium endivia

Horti Tops frø

Også kaldet Palla Rossa
Radicchio, Rossa di Chioggia 3 er en smuk, rød salattype i endivie-familien – samme familie som julesalat. Den meget sprøde og let bitre salat er nem at dyrke, og den kan plukkes til langt hen på efteråret. Radicchio er af italiensk oprindelse og meget populær i middelhavskøkkenet. De flotte røde blade har hvide ribber og er en let bitter, men dekorativ, bestandel i salatskålen. Raddichio er nem at dyrke i køkkenhaven, idet den er hårdfør og ikke har tendens til at gå i stok. Den danner faste, runde hoveder, hvis struktur minder om iceberg-salat, de er dog noget mindre. 

Forspiring: Slut marts og frem. Da Radicchio Palla Rossa vokser ret langsomt, er det en god ide at forspire frøene inden døre. Sørg for at jorden hele tiden holdes let fugtig. 

Friland: De forspirede, små planter kan plantes på friland fra omkring 1. maj og frem eller du kan så direkte på det blivende sted fra juni-juli. Udtynd efter ca. 3-4 uger. De første blade er grønlige, men efterhånden som radicchioen vokser, begynder dannelsen af hoveder, og farven skifter til dyb bourgogne-rød. Kimplanterne er relativt hårdføre. Løsn jorden med en greb til mindst 30 cm i dybden og træk en rille. Mærk rækken og så en række frø. Dæk til et maksimum på 1 cm, tryk let fast og spray med vand. Dæk gerne planterne med en hønsenet-tunnel, fuglenet eller plantedug for at holde fuglene væk, da de elsker at spise dem. Det er en god idé at så flere gange i sommerens løb, så man har friske blade at plukke i efterårsmånederne.

Sådybde: 1 cm

Spiringstid: 4-10 dage

Planteafstand: 25 cm mellem planterne, 40 cm mellem rækkerne

Høst: Hvis man høster bladene løbende, klippes bladene af. Dermed bliver roden i jorden, og vil fortsætte med at skyde nye blade. De yderste blade på hovedet ser ofte lidt lasede ud, men gemmer på fine røde radicchio-hoveder. Ellers venter man og skærer hele hovedet af.

Rossa di Chioggia 3 tåler let frost, og man kan derfor høste til langt ud på efteråret. Hvis man lader roden stå i jorden vinteren over, vil den tit overleve og begynde at skyde nye friske blade tidligt i det efterfølgende forår, og det er jo dejligt, når der ikke er så meget andet at komme efter i grøntsagshaven.

Indhold: 3 g

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud