Rucola, frø
Eruca sativa Rucola coltivata
Buzzy Quality seeds
Rucola eller sennepskål, som den også hedder, er en grøntsag, der især anvendes i salat og på pizza, hvor den giver en frisk, pebret, lidt bitter smag, men den bliver også kogt som en grøntsag med pasta eller fedtfattigt kød. Rucola er rig på C-vitaminer og jern. Får den lov at stå, får den de sødeste små blomster, som er særdeles velegenet i salater og har en fantastisk smag.
Rucola har været brugt som en grøntsag i middelhavsområdet lige siden romerrigets tid, hvor den blev antaget for at være et afrodisiakum. Betegnelsen rucola stammer fra Toscana.
Friland: Så direkte på det blivende sted fra marts til september i rækker eller spredt. Rucola selvsår sig nemt.
Sådybde: 1 cm
Spiringstid: ca. 4 dage
Planteafstand: 3-4 cm mellem planterne, 15 cm mellem rækkerne
Høst: Ca. 1 md. efter såning og løbende.
Indhold: Ca. 5 g, der rækker til ca. 5 m2