Sukkerært, de Grace, 100 g frø

25,00 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Sukkerært, de Grace, frø

  • Pisum sativum

Tuin Plus frø

Sukkerærten/Mangetoutærten de Grace er en lavtvoksende sort, som giver en stor høst. Den har flade bælge med små, lækre ærter. Man spiser hele bælgen med ærter i. Træk evt. stilk og streng af først.

Såning: Ærter kræver ingen forudgående behandling, men du kan lægge dem i lunkent vand i 24 timer for at fremskynde spiring. Du kan også lade dem stå i vand i længere tid (3-4 dage), indtil du ser en rod på 1 cm fra ærten, hvorefter du virkelig skal så dem hurtigt. Høst vil blive ca. en uge tidligere, hvis du gør dette. Husk at skifte vandet et par gange om dagen, da det ellers vil rådne.

Du kan forspire de Grace (og dermed ødelægge fuglernes chance for at stjæle dine spirer) ved at starte dem indendørs. Så 1 ært pr. potte i marts i en maks. dybde på 3 cm. Tryk jorden fast og spray med vand. Lad potterne stå lyst ved stuetemperatur. Hvis de truer med at vokse sig for store, før de kan kan komme udendørs, så stil dem på et køligere sted. Lad dem ikke tørre ud. Tillad tilstrækkelig plads mellem planterne, så bladene ikke rører hinanden. De kan gå udendørs når nattefrosten helt sikkert er væk ved først at blive hærdet (udendørs i skyggen, en time længere hver dag i 5 dage).

Frøene kan også sås direkte på sit blivende sted fra midt april til midt maj. Løsn først jorden i et spadestiks dybde, så de rigtig kan få fat. Så f.eks ved et espalier eller i en rundkreds, så det er lettere at støtte planterne. 

Sådybde:  2-3 cm dækket med fint jord. 

Planteafstand: 3-5 cm mellem planterne og 80 cm mellem rækkerne

Dyrkning: Fuld sol. Ærter foretrækker en muldrig jord eller sandmuld og en pH-værdi på 6.5–7.5. De behøver ikke gødning, da det er en kvælstofsamlende plante, men de har brug for bl.a. fosfor og kalium. Hvis jorden er gødet året før til f.eks kartofler, behøver ærterne stort set ingen gødning.

Høst: juni-juli

Indhold: Ca. 100 g, som rækker til ca. 16-20 meter.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
Tilbud
spacer