Olieplante / Kristpalme, frø

14,95 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Olieplante / Kristpalme, frø

Ricinus communis zanzibarensis

Horti Tops

Olieplante / Kristpalme stammer fra troperne, hvor den kan vokse sig til store træer på op til 12 meter. I Danmark dyrkes den oftest som et-årig solitærplante, og med lidt held kan den blive ca. 2,5 meter høj på en sæson. Står den frostfrit om vinteren, kan den dog også dyrkes som fler-årig. Bladene bliver op til ca. 60 cm i diameter. Blomsterstanderne består af små han- og hunblomster, der afløses af store, smukke, piggede frugter med 3 frø i hver. PLANTEN ER MEGET GIFTIG!

Såning: Så inde fra midt februar til midt april ved ca. 20° eller fra april til maj under glas - plant ud på den blivende plads, gerne et lunt og solrigt sted, når nattefrost er ovre.

Sådybde: 3 cm dækket med fint jord. Hold dem fugtige under spiringen.

Spiringstid: Ca. 15-21 dage

Spiringstemperatur: 20°

Planteafstand: 50 cm mellem frøene, 50 cm mellem rækkerne. Når du forspirer kan du så tættere og øge afstanden, når du udplanter dem.

Dyrkning: Foretrækker fuld sol og neutral til kalkholdig jord. I meget varme somre, kan den dog også trives i halvskygge om eftermiddagen. Hvis du kniber de visne hoveder af, så vil du forlænge blomstringstiden.

Blomstring: Ca. 95 dage efter såning

Størrelse: 250 cm høj

Indhold: 5 g

OBS! Planten er meget giftig

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud