BOG: SMAGEN AF JORDBÆR, af Maren Korsgaard
Bogen berører bl.a. områder som:
· Jordbærrets historie
· Botanik og udbredelse
· Jordbær i haven
· Succes med jordbær
· Sygdomme og skadedyr
· Smag, duft og sundhed
· Mere end 30 opskrifter
Indbundet, 160 sider
Måler: 26x21 cm
ISBN: 9788793159471
Hvert eneste øjeblik året rundt, plukkes et jordbær et sted i verden. Det fristende bær er elsket af alle og dyrkes fra Grønland til Tasmanien og fra Columbia til Japan. Alligevel synes vi, at intet er mere dansk end jordbær med fløde.
De fem jordbærplanter, der blev begyndelsen til vores nutidige havejordbær, blev i 1714 bragt fra Chile til Frankrig af den franske spion løjtnant Amédée Francois Frézier. I Europa mødte Chilejordbærret Skarlagenjordbærret, som stammer fra Nordamerika og de fik de dejligste børn. Den nye krydsning - havejordbærret - var født. Indtil da var det de vilde jordbær, der blev spist med stor nydelse.
Denne bog handler om jordbær - om historien, botanikken, jordbær i kunst og kultur, jordbær i haven, dyrkning, beskrivelse af de bedste og mest berømte sorter samt jordbærs gode smag og indholdsstoffer.
Her er også mange gode opskrifter med jordbær til både desserter, bagværk og i det salte køkken.
Forfatter til "Smagen af jordbær" er cand. hort. Maren Korsgaard, der er økologisk dyrker, samt rådgiver og akademisk medarbejder på Pometet, Københavns Universitet. Hun har også skrevet bøgerne "Smagen af græskar", "Bær - sund superfood" og "Æbler - sorter der smager" samt "Frugt og bær", "Politikens bog om beskæring" og en lang række artikler til magasiner og aviser.
Andre bøger i samme serie:
- SMAGEN AF GRÆSKAR
- SMAGEN AF CHILI
- SMAGEN RABARBER
- SMAGEN AF TOMAT