FÅ GRATIS FRØ MED I ORDREN * SÅ LÆNGE LAGER HAVES * LÆS MERE HER!!! 

VI HOLDER SOMMERFERIE FRA 22. juni - 14. juli

Du kan sagtens bestille i webshoppen, men vi sender ikke varer ud i denne periode og der bliver ikke besvaret mail og telefon.
Pengene trækkes naturligvis først ved afsendelse, og er blot reserveret på dit kort/MobilePay imens.
Du må påregne ekstra leveringstid efter ferien, da vi forventer STOR travlhed.
Skal du have byttet/returneret noget, så bestiller du en returseddel på webshoppen, og din returnering vil blive behandlet efter 14. juli.

Sidste udkald for bestilling!
Sidste udkald for at bestille inden ferien er d. 20. juni

Hav en fantastisk sommer :-)

Hilsen Bitten, Rikke, Jonas, Sebastian og Bo

 



Radicchio / Rossa di treviso 3, frø

19,00 DKK
+evt. fragt
Lager: Ikke på lager

Beskrivelse

Radicchio / Rossa di treviso 3, frø

Cichorium intybus L.

Franchi Sementi frø

Denne smukke og specielle Radicchio kan dyrkes som en julesalat.

SÅDAN GØR DU

Så Julesalaten i sen maj - juni. Læg frøene i 1 cm dybde i en god næringsrig jord, som ikke er gødet for kraftigt. Du skal ikke så alt for tidligt, da Witloof er følsom for kulde, hvilket kan få planten til at gå i stok.
De er ca. 14 dage om at spire.
Når planterne er godt etablerede, skal de udtyndes til ca. 10 x 40 cm. 
Julesalat er nem at dyrke, da den ikke angribes af sygdomme og skadedyr, så pasningen består mest af at luge ukrudt mellem planterne. 

OPTAGNING OG DRIVNING

Tag rødderne op i slutningen af oktober, inden frosten kommer. 
Skær bladene af ca. 2-3 cm over rodhalsen, så du ikke beskadiger vækstpunktet.
Fyld en stor potte med drænhuller i bunden med sand, spagnum eller let jord.
Plant rødderne med ca. 10 cm afstand.
Drivning skal foregå i absolut mørke. Det er nemmest at dække hele potten med en omvendt papkasse, spand el.lign. Du kan også bruge halm.
Vand og tjek, at rødderne stadig er helt dækkede med jord. Når drivningen er i gang, skal man kun vande i underskålen.
Sæt rødderne i et rum med 15–20 grader i 3 – 4 uger, jo koldere rummet er, desto længere tid tager drivningen. 

HØST

Høst julesalaten, når skuddene er ca. 15 cm lange og endnu fast lukkede.
Skær dem af så langt nede, at hovederne ikke falder fra hinanden.
Lad evt. rødderne stå, så de kan skyde igen, hvis der er kraft nok tilbage i dem.
Hvis man er uheldig at få bladlus med ind, så kan de fjernes ved at nedsænke salathovederne i vand.
Julesalaten er bedst, når den er helt frisk, men de kan holde sig et par uger på køl. 

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud