Pak-Choy, Taisai, frø
Brassica chinensis
Horti Tops frø
Bladene i denne populære og kraftige Pak-Choi er blanke, grønne og særpræget skeformede. De sprøde, hvide stilke er lange og tykke. Denne sprøde grøntsag smager lidt som kinakål. Bladene er mørkt grågrønne, og væksten er meget løs. Pak-Choy indeholder en masse B og C vitamin og mange mineraler. Den kan koges, stuves, steges og bruges i supper, gryderetter, lynsteges og i alle østlige retter. Spis bladene kort efter høsten, da bladene ellers hurtigt bliver slatne. Blancher bladene ca. 2 minutter før nedfrysning.
Såning: Planten er ikke glad for at blive ompottet. Frøene har bedst af at blive sået direkte i haven, men du kan godt forspire dem indendørs i biologisk nedbrydelige potter, som kan flyttes direkte ud i haven. Så frøene direkte i finkornet, fugtig, ukrudtsfri jord fra midt-sen sommer. Der bør være 40x30 cm mellem planterne.
Vanding: Det er nødvendigt at vande lidt og ofte. Hold jorden jævnt fugtig, så planterne vokser hurtigt og bliver sprøde. Langsom vækst kan medføre, at planten går i frø.