Glaskål, Superschmelz, frø

16,00 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Glaskål, Superschmelz, frø

Brassica oleracea L. convar. acephala (DC) Alef. var. gongylodes

Horti Tops frø

Også kaldet Knudekål og Giant White.

Kålrabi, Superschmelz er en smørblød kæmpe-glaskål med en skøn smag til dyrkning på friland. Med god gødning kan knoldene blive 2-4 kg tunge. Glaskål, Superschmelz har gode opbevaringsegenskaber. Denne robuste Glaskål er meget resistent overfor sygdomme, og den er nem at dyrke. 

Forspiring: Februar-april. 5-6 uger før udplantning.

Friland: Fortrinsvis på et solrigt sted fra tidligt til midt på foråret i f.eks. mistbænk under glas. Kimplanterne er relativt hårdføre. Løsn jorden med en greb til mindst 30 cm og træk en lige fure. Mærk rækken og så en række frø. Dæk til et maksimum. på 1 cm, tryk let fast og spray med vand. Ekstra rækker 20 cm fra hinanden. Når planterne har 4 blade, tyndes de ud og omplantes, så der er 50x50 cm mellem dem. Dæk planterne med en hønsenet-tunnel eller dug for at holde fuglene væk, da de elsker at spise dem.

Sådybde: 1 cm

Spiringstid: 7-10 dage

Planteafstand: 50 cm mellem planterne, 50 cm mellem rækkerne

Dyrkning: Giv kun Glaskålen ekstra vand i tørre perioder. Den skal have megen gødning i hele vækstsæsonen. Fjern ukrudt omkring planten med jævne mellemrum - det vil få den til at trives og vokse godt.

Høst: Ca. 150 dage efter såning. Høst Superschmelz når de er næsten fuldt udvokset. Brug evt. en rive til at vippe planten fri af jorden, før du med en skarp kniv skærer hovedet fri fra stammen, direkte under hovedet. Bladene er også spiselige - og hvis du har kaniner, så elsker de bladene. Grav rødderne op med det samme. 

Indhold: 1 g

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud