Xotica Coll., Sareptasennep, Indian Mustard Rød, frø

16,00 DKK
+evt. fragt
Lager: På lager

Beskrivelse

Xotica Coll., Sareptasennep, Indian Mustard Rød, frø

Brassica juncea var. rugosa

Buzzy® Xotica Collection

Også kaldet Mung choi, Amsoi Red og Moutarde de Chine Rouge

Sareptasennep er i familie med den art, som man dyrker til frø og bruger til fremstilling af sennep. Det interessante hos sareptasennep er dog bladene. De har en smag af peber, hvor intensiteten afhænger af plantens udvikling. Den stærkeste smag finder du i blade, hvor planten er ved at gå i stok.

Sareptasennep hører til de orientalske bladgrønsager, og i Kina og Japan bruges den mest i varme retter som f.eks. wokretter og supper. Man bruger både blade og stilk. Bladene er også fine i salater, som de tilfører lidt skaphed med pebersmagen.

Denne bredbladede type har meget store blade, og planten kan få en diameter på op til 45 cm. 

Sareptasennep er, som andre bladgrønsager af kålfamilien, en hurtigudviklende plante, som mistrives ved vandmangel.

Dyrkning: Den er bedst egnet til til efterårsdyrkning med såning fra midten af juli og frem til først i september. Den er velegnet til dyrkning i drivhus i vinterhalvåret. Du kan dog også så den under glas allerede fra marts, men du risikerer derved, at den går hurtigere i stok, og du ikke når at få så mange blade.

Den sikre vej til succes med sareptasennep får man ved at så i perioden 20. juli til 1. september, men kun hvis planterne allerede ved såningen dækkes med fiberdug, så kålsommerfugle og agerugler ikke kan komme til at lægge deres æg på de spæde planter. Hvis planterne ikke beskyttes mod kållarver, vil bladene ofte blive helt eller delvist spist. Desudover vokser orientalske bladgrønsager glimrende under fiberdug.

Sareptasennep sås med 25 cm mellem rækkerne og udtynding til 20 cm mellem planterne. Hvis sennepsplanterne skal høstes som unge planter er en planteafstand i rækken på 10–15 cm passende. Du skal endelig spise de udtyndede planter i stedet for at smide dem ud. Planten høster du ikke hele, men ved at plukke blade af planterne efterhånden som du skal bruge dem.

Vanding: Sareptasennep har dybere rødder end f.eks. pak choi, men den må ikke direkte mangle vand. Derfor kan det være en god ide at jorddække, hvis eftersommeren er tør. I foråret kan vandmangel være årsag til hurtig stokløbning. Fiberdugen dæmper fordampningen, men der skal vandes i tørre perioder, hvis man vil have store, frodige planter.

Krukker: Til vinterdyrkning på terrassen/altanen eller i drivhuset kan man så eller plante i store krukker først i september. Dermed kan du opnå en fin høst af småblade til salatskålen eller grønt pynt til madpakken.

Alternativer til dig
Du har nyligt set
Topsælgere
Andre forslag til dig
Nyheder
Tilbud